Our Mission

At renovere

Mange af de maskiner vi har i vores samling er købt brugt. Det har været lige fra private til genbrugsbutikker. Mange af maskinerne har fået den helt store tur, hvor vi skiller dem ad, rengøre dem, samler dem igen og lige giver dem en omgang shine, så de ser ud som nye, eller næsten som nye. Skulle vi få nogen ind som ikke virker, forsøger vi med første hjælp og det har virket mange af gangene. Især succesen med at få en Commodore 16 til at virke igen, ved at rense hele print boardet, samt strømforsyning, var en dejlig oplevelse.


Herunder kan du se nogle billeder, mest før og efter billeder. Vi har også lagt nogle videoer ind, så du selv kan prøve at renovere.
Bemærk at videoerne er ikke nogen vi har lavet, men er lavet af en vi følger på Youtube, som gør det slavisk og nemt at finde ud af.

Renoverings projekter

SEGA Mega Drive II

Denne Mega Drive fandt vi til SCIFI CON til 75 kr. Det eneste den trængte til var lige en rensning  samt en overfladebehandling, så den så lidt pænere ud.

Playstation 2

Denne Playstation 2 blev reddet fra en genbrugsbutik. Der sad et klistermærke der fyldte hele overfladen, som der kan ses på billedet. Men det lykkedes faktisk at få den til at se ud som ny.

Playstation

En Playstation også reddet fra genbrug, med lidt snavs på overfladen og en masse støv inden i. Det lykkes også at få den gjort flot igen.

Xbox

Denne Xbox blev købt i en antikbutik. Overfladen var ikke så slem, det var noget værre indvendig. Den var fyldt med støv, som næsten var helt brunt. Dem som har prøvet at åbne en Xbox af denne type ved at den er kan være svær at rengøre, ikke så meget komponenterne i maskinen, men mere kabinettet, da der nærmest er dobbelt skrog.  Den blev dog rimelig renset og virker fint.

Commodore 16

Denne Commodore 16 blev købt over nettet af en privatperson. Den virkede desværre ikke da vi modtog den. Vi prøvede derfor at skille hele maskinen ad. Hele print boardet blev renset med vat pinde og Isopropylalkohol 99%. Strømforsyningen blev også skilt af og renset. Efter den blev samlet igen, prøvede vi igen at sætte strøm til og der kom liv i den!! Det var en god dag :-) 

Amiga 500

Vi fik denne Amiga 500 foræret, der var dog ingen tilbehør med, så vi ved ikke om den virker, men vi synes dog stadig det var værd et forsøg at rense den og få den til at se lidt pænere ud. Den blev skilt af i atomer, selv alle tasterne blev taget af. Alt plastikken blev lagt i blød i Brintoverilte og sat ud i solen. De store dele blev smurt ind i Brintoverilte og at en gang vita wrap henover, så det ikke bare forduftede. Man skal dog passe på at vita wrapen ikke kommer til at ligge i folder, for det vil kunne ses. Så lærte vi det til en anden gang. Men den blev dog lysnet en del, så vi er godt tilfreds.