Playstation

Sony udgav i 1995 deres første spille konsol, som på dette tidspunkt skulle konkurrere med Nintendos N64 og Segas Saturn. Playstation benytter sig af cdrom medier. Dette var også den første maskine til at blive solgt i over 100 millioner eksemplarer. I 2000 udkom der en slim version, kaldet PS Slim.

Playstation 2

Efterfølgeren til Sonys store succes, blev udgivet i november 2000. PS2 blev solgt i ca. 150 millioner, før Sony stoppede med at producere og sælge maskinen i 2012. Det mest solgte spil til PS2, med over 17 millioner solgte eksemplarer er GTA San Andreas.

Maskinen blev fremstillet i en FAT og senere en slim version

Playstation 3

I marts 2007 udgav Sony deres tredje version. Kendetegnet ved denne version, var den markante online tjeneste, hvor man kunne spille mod andre i diverse spil. Playstation 3, var også den første af maskinerne, der anvendte Blu-Ray disken, der også gjorde at spillenes grafik, fik et vældig løft.

Maskinen kom også i en slim version.

Nintendo Entertainment System

Blev udgivet i 1985 og er en 8-bit spillekonsol der kan sættes til tv'et. Spillene kom på såkaldte kasetter og af de mest kendte titler kan nævnes Super Mario Bros.-serien og de første to Legend of Zelda spil.

Super Nintendo

Denne efterfølger blev udgivet i 1990 og blev, i forhold til sin forgænger, en global succes.
Med sine 16-bit, blev denne konsol den mest solgte i 16-bit-æraen, men først efter konkurrenten SEGA begyndte at fokusere på 32-bit markedet.

Nintendo 64

Blev udgivet i Europa i 1997 og har en CPU hastigheden, der var 3 gange hurtigere end datidens Playstation. N64 benytter kassetter, da Nintendo mener at cd-rommer sløver load tiden på spillene. Dog gjorde det at lyd og billedkvalitet ikke var den bedste i forhold til Playstation. Da N64 udkom, var der 3 spil: Mario 64, 007 Goldeneye og Mario Kart.

Nintendo Gamecube

Gamecuben var efterfølgeren til N64, som udkom i 2002. Denne gang benyttede Nintendo for første gang dvd skiver, de såkaldte 1.5 gb mini dvd'er. Selvom den havde bedre grafik og lyd, blev den aldrig lige så stor en succes, som dens forgænger, men den fik dog en hel del populære titler.

Nintendo Wii

Med Wii'en, som udkom i 2006, fik Nintendo spilleren op af sofaen og fik dem til at bevæge sig noget mere. Konsollen genkendes på sin trådløse controller, som skulle bruges som et pegeredskab. Man havde dog også mulighed for at tilslutte controlleren fra Gamecuben. Maskinen udkom sammen med spillet Wii Sport, hvor man kunne spille tennis, bowle og mange andre sjove ting. En del brugere, endte med at få tennisalbuer og andre fik smadret deres fjernsyn, fordi de glemte at putte armen i stroppen på controlleren. Wii'en blev en kæmpe succes og førte i lang tid over sine konkurrenter, som var PS3 og Xbox 360. Wii'en kan endnu ikke kaldes en retro maskine, men det vil ikke vare mange år før den kan. Den er delvis billig at anskaffe sig brugt, da flere har valgt efterfølgeren Wii U.

Commodore 64

Også kendt som brødkassen, pga. dens udformning. C64 er en 8-bit maskine, som blev rigtig populær i 80'erne, mest fordi den gjorde det muligt for enhver at spille foran tv'et uden at man skulle ned på den lokale grill.C64 er med sine 30 millioner solgte eksemplarer, den mest solgte hjemmecomputer nogensinde. Maskinen blev solgt indtil 1994, da Commodore gik bankerot.Der er udgivet tusindvis af spil, til brødboksen. Nogle af de populære danske spil dertil var f.eks. Hugo og Super Oswald.

Amiga 500

Amiga'en udkom i mange forskellige udgaver, men den mest kendte og populære er nok Amiga 500. Ordet Amiga betyder pigeven/veninde på spansk.Da Amigaen kom på markedet, var det meget bedre end konkurrenterne, både i grafik og lyd.I årene 1985-1994 blev Amiga modellerne udgivet af Commodore og efter Commodore gik konkurs i 1994, blev de udgivet af Escom.

Commodore 16

Commodore 16 (også kendt som C16) var en del af Commodores budget 264-serie af hjemmecomputere (inklusive C116 og Plus / 4). Commodore solgte C16 fra 1984 til 1985 og havde til hensigt at være VIC-20's efterfølger, og dermed en pris på kun 99 dollars.
C16 ligner C64 men er farvet sort. C16's datasæt 1531, joysticks og diskdrev 1551 forbinder kun til Commodore-264-seriens computere, skønt konnektorer er tilgængelige til brug med andet Commodore-udstyr.  

Commodore Vic 20

VIC-20 var en hjemmecomputer fremstillet af Commodore Business Machines med 5 kilobyte ram og en MOS Technology 6502-CPU, hvis fysiske udseende svarede til de senere Commodore 64- og C16-computere. VIC-20'en blev frigivet i juni 1980, 2¾ år efter Commodores første personlige computer, PET.
Den mest benyttede eksterne lagringsmetode var Commodores egen Datasette 1530. Datasetten var billig i anskaffelse og benyttede almindelige kassettebånd. Datasetten var stabil, men meget langsom. Skulle man finde et bestemt sted på båndet, var det nødvendigt at noteret båndtællerens placering, for at kunne spole sig frem til rette position.Commodore 1540 var et diskettedrev udviklet til VIC-20, men pga. 1540-drevet ikke var kompatibelt med Commodore 64, blev 1540 diskettedrevet hurtigt afløst af 1541 drevet.

XBOX

Xbox er en spillekonsol produceret af Microsoft i 2001. Den var Microsofts første forsøg på spillekonsolmarkedet. Da Xboxen blev udgivet, startede hvad der kaldes en konsolkrig mellem Sonys Playstation 2, Nintendos Gamecube og Microsofts Xbox. Xboxen kom også med et par meget solide spil helt fra starten, deriblandt Halo, Dead Or Alive 3 og Project Gotham Racing.

XBOX 360

Xbox 360'eren er den anden videospilkonsol produceret af Microsoft og blev udviklet i samarbejde med IBM ATI og SiS. Den integrerede Xbox Live-service giver spillere adgang til at konkurrere online og downloade indhold som arkadespil, spildemoer, trailere, TV-programmer og film. Xbox 360'eren er efterfølgeren til Xbox'en og konkurrerer med Sonys PlayStation 3 og Nintendos Wii som en del af den syvende generation for videospilkonsoller. 

Xbox 360'eren blev offentligtgjort på MTV den 12. maj 2005, med en detaljeret præsentation og spilinformationer blev senere den måned præsenteret på Electronic Entertainment Expo (E3). 

SEGA Master System

Sega Master System er en 8-bit kasette-baseret video spil konsol der blev markedsført af Sega. Første gang udgivet i 1986. Den oprindelige form hed Sega SG-1000 Mark III.

På det Europæiske marked gjorde konsollen Sega til en nævneværdig konkurrent i sammenligning med udgivere som Nintendo, på grund af dens større udbredelse, men fejlede dog et større indtog på det nord amerikanske og japanske markeder. Master System blev udgivet som en direkte konkurrent til Nintendo Entertainment System.

Trods den moderate fremgang i de store områder har den nydt popularitet i over et årti på de mindre markeder.

SEGA Master System II

Sega Master System II udkom i 1990 og var en redesignet version af deres første maskine. Senere versioner af Master System og Master System II, kom med indbygget spil i dens ROM, så hvis man startede maskinen, uden spil, ville disse starte op.

Det var spil som: Alex Kidd in Miracle World Hang On/Safari Hunt Maze Hunter 3D Sonic the Hedgehog Snail Race (gemt spil) The Lion King  

SEGA Mega Drive II

Sega Genesis, kendt som Mega Drive i regioner uden for Nordamerika, er en 16-bit hjemmevideospil, der er udviklet og solgt af Sega. Genesis er Segas tredje konsol og efterfølgeren til Master System. Sega frigav det som Mega Drive i Japan i 1988 og senere som Genesis i Nordamerika i 1989. I 1990 blev det distribueret som Mega Drive af Virgin Mastertronic i Europa, Ozisoft i Australasien og Tec Toy i Brasilien. I Sydkorea blev det distribueret af Samsung som Super Gam * Boy og senere Super Aladdin Boy. 

Atari 2600

Atari 2600, oprindeligt mærket som Atari Video Computer System eller Atari VCS for kort indtil november 1982, er et hjemmevideospil fra Atari, Inc. Udgivet den 11. september 1977 og krediteres for at popularisere brugen af ​​mikroprocessor-baseret hardware og spil, der er gemt på ROM-patroner (et format, der først blev brugt med Fairchild Channel F i 1976) i stedet for dedikeret hardware med spil, der er fysisk indbygget i enheden. 2600 blev solgt med to joystick-controllere, et sammenkoblet par af paddle-controllere og en spilpatron: oprindeligt Combat, og senere Pac-Man.

Marathon 32k

Computeren blev udviklet/fremstillet i starten af 80'erne i Hong Kong. Der var to firmaer, som stod for fremstillingen (alt efter hvilket navn, den blev solgt under): Lambda Electronics Ltd. og Creon Enterprices.

Gamatic 7706

Gamatic 7706 er en pong maskine fra 1977 lavet i Tyskland